Välkommen!

Köp- och leveransvillkor

Allmänt

Campweb.se säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer eller utan bestyrkt identitet. För att handla hos oss krävs att du har giltlig ID-handling för paketförsändelser samt 18 års ålder. Om du inte fyllt 18 år behöver du ha samtyckte från vårdnadshavare för att genomföra köpet. Sedvanlig garanti gäller i Sverige och enbart för förstahandsköpare, för garantier inom och utanför Europa hänvisar vi i första hand till respektive lands lagstiftning gällande import. Vi reserverar oss för felaktiga lagersaldon samt pris. Lägsta möjliga order är i dagsläget 100 SEK.

Har du frågor om våra villkor, kontakta oss innan du lägger din order.

Beställning

Beställning sker genom vår hemsida ​www.campweb.se​ Om du har frågor om hur du går tillväga för att registrera ett konto eller lägga in din order, kontakta vår kundservice på telefon 031-91 91 91 eller e-post [email protected] Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köp & leveransvillkor och samtycker till att personuppgifter / företagsuppgifter registreras i våra register i enlighet med aktuell lagstiftning. Vi förbehåller oss rätten att ändra i ordrar där leverans inte än har skett, om det av någon anledning inte går att leverera ordern i sin helhet eller inte kan ske efter valda alternativ och frakt och betalalternativ.

Produktbilder, information och priser

Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Fraktkostnad tillkommer beroende på valt fraktalternativ. Har du frågor om våra fraktvillkor, kontakta oss innan du lägger din order. Produktbilder på vår hemsida garanterar inte varans exakta utseende och funktion. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformation och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan avisering.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning, differens i pris, lager eller teknisk funktion. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.
Samtliga priser anges inklusive moms. Eventuella avgifter för frakt kan tillkomma, vilket i sådana fall framgår i kassan. Efter att en beställning bekräftats kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över (t.ex. krig, naturkatastrofer m.m.) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

Personuppgifter

Genomförd beställning hos www.campweb.se innebär att du godkänner våra Köp & Leveransvillkor och samtycker till att personuppgifter / företagsuppgifter registreras i våra register i enlighet med aktuell lagstiftning. Om du anser att du vill få ut den information vi har registrerad eller begär rättelse eller borttagning ur vårt register skall du kontakta vår kundservice på telefon 031-91 91 91 för vidare information.
När du lägger din order via oss ges du möjligheten att registrera dig till vårt digitala nyhetsbrev. Du kan när som helst avbryta din prenumeration, antingen via länk i nyhetsbrevet eller genom att kontakta vår kundservice.

Integritet, Säkerhet & GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss och vi arbetar på olika sätt att skydda och respektera dem. Inte minst genom att följa dataskyddsförordningen (GDPR). Bland annat genom att inte använda dina personuppgifter till mer än det nödvändiga, men även genom att arbeta seriöst med säkerhet och dokumentation. Campweb skyddar dina personuppgifter genom en

kombination av tekniska och organisatoriska lösningar. Åtkomstsystem krävs för tillgång till Campwebs system som hanterar personuppgifter. Våra anställda samt personuppgiftsbiträden och underbiträden ska följa vår interna personuppgiftspolicy.

Leverans

När du har lagt din order genereras en orderbekräftelse att skickas till den e-post som angetts när ordern lades. Se till att dubbelkolla orderbekräftelsen när den mottagits, finns det något som avviker från förväntning, kontakta vår kundservice direkt på telefon 031-91 91 91 eller
e-post ​[email protected]​ Spara orderbekräftelsen tills det att du mottagit leverans för att ha korrekt och aktuell information till hands vid eventuell kontakt med vår kundservice.
Vill du ändra eller avbeställa en hel eller delar av en order måste detta ske inom 2 timmar efter att ordern lagts. Därefter finns det stor chans att din order inte kan stoppas. Om inget annat anges så är varorna i styckvis, om varan levereras som kit, metervara eller sats så nämns detta i produktinformationen.
Din order skickas normalt 2-8 arbetsdagar efter att vi mottagit din beställning. Vi försöker alltid att leverera hela ordern vid ett tillfälle, skulle del av order orsaka längre leveranstid kan det komma att skickas i delleverans. Vi lämnar inte någon förseningsgaranti för varar som inte finns i lager när order läggs. Det betyder att den totala leveranstiden innan varan når dig kan bli längre än vad som anges som normalt för valt fraktalternativ. Om det blir så att det för oss är omöjligt att fullfölja ordern, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande så har du som kund rätt att häva köpet. Kontakta vår kundservice om du vill häva ditt köp. För paket som ej blir utlösta förbehåller vi oss rätten att debitera kunden kostnader för frakt, returfrakt, expedition och hantering på 295kr. Om betalning ej sker lämnas ärendet vidare till Resursbank AB.

Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten rekomenderar vi att ni kontakta oss. Om varan har transportskadats ska du anmäla detta direkt till chauffören eller ditt ombud eller senast 5 dagar efter kvittens till fraktbolaget som gör en skadeanmälan. ​Om fraktskadan är synlig på det yttre emballaget är det viktigt att du påpekar detta vid mottagandet av paketet. För att reklamationen mot transportören skall kunna hanteras korrekt måste du spara emballaget, adresslappen samt eventuell pall som kom med den fraktskadade försändelsen. ​När du beställer och anger din e-postadress ser vi till att du får en föravisering när så är möjligt, med tillgängligt kollinummer skickats till din angivna adress. Tänk på att alltid ange mobiltelefonnummer när du beställer för att kunna mottaga avisering inför leverans, om annat inte giltigt telefonnummer angetts kan en extra kostnad om 25 kronor tillkomma. Tänk på att tid för frakt tillkommer, vid hög arbetsbelastning eller nationella högtider så kan leveranstid ibland vara längre än vanligt. Vid beställning av unika produkter och beställningsvaror kan det ta längre tid, kontakta oss om du är osäker.

Force Majeure

Campweb är inte ansvariga för skada eller försening som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, beslag, valutarestriktion, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet som antingen hindrar eller försvårar Campwebs fullgörande i sådan grad att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

Betalning

Direktbanksbetalning​ – Efter att du bekräftat ditt köp i kassan slussas du vidare till din internetbank för att slutföra din betalning. Pengarna kommer att dras direkt från ditt konto när du godkänner transaktionen.

Kortbetalning​ – Genomför ditt köp med hjälp av ditt VISA eller Mastercard. Efter att du bekräftat ditt köp i kassan kommer du få ange dina kortuppgifter för att slutföra betalningen.

Transaktionen sker med SSL-kryptering vilket innebär att ingen obehörig kan se dina uppgifter. Vi accepterar inte kort som är utfärdade av utländsk bank

Delbetalning​ – Tillsammans med Resurs Bank erbjuder vi dig att dela upp din betalning. Den första avin kommer månaden efter köpet och det är först då du själv avgör vilket delbetalningsalternativ du vill nyttja. Grundkraven för Delbetalning är att du är minst 18 år och inte har några betalningsanmärkningar. Vid ansökan görs en sedvanlig kreditupplysning. Du kan när som helst välja att slutbetala hela din skuld, och du väljer då att betala in återstående skuld som finns angivet på ditt senaste kontoutdrag. För att säkerställa att ingen obehörig beställer varor i ditt namn levererar vi enbart till din folkbokförda adress. Önskas annan leveransadress än den folkbokförda är detta enbart möjligt med hjälp av e-signering i kassan. Se även Allmänna villkor. Delbetalning gäller ej företag.

Faktura​ - Fakturan skickas ut från Resurs Bank i samband med att din order skickas. Grundkraven för fakturering är att du är minst 18 år och inte har några betalningsanmärkningar. Vid ansökan görs en sedvanlig kreditupplysning. För att säkerställa att ingen obehörig beställer varor i ditt namn levererar vi enbart till din folkbokförda adress. Önskas annan leveransadress än den folkbokförda är detta enbart möjligt med hjälp av e-signering i kassan. Se även Särskilda villkor för faktura. När det gäller Faktura Företag se punkten nedan.

Faktura Företag​ – Tillsammans med Resurs Bank kan vi erbjuda företag betalning mot faktura. Fakturan skickas ut till registrerad mailadress i samband med att vi behandlar och skickar beställningen. Vid ansökan görs en sedvanlig kreditupplysning. För att säkerställa att ingen obehörig beställer varor i företagets namn levererar vi enbart till registrerad företagsadress. Se även Kreditvillkor för Faktura Företag.

I kassan kan du välja mellan faktura, delbetalning, kortbetalning swish eller direktbetalningsalternativ. Läs mer om de olika betalalternativen här. CampWeb har rätt att göra kreditkontroll där så krävs för att kunna bevilja kredittid. Som kund förbinder du dig att betala inom utsatt tid för valt betalsätt. Betalning efter förfallodatum kan leda till dröjsmålsavgifter och ränta. Alla transaktioner sker via SSL (Sercure Sockets Layer) med mycket säker kryptering. Inga kortnummer sparas och vi använder den senaste säkerhetstekniken för kortbetalning med 3D-secure, en standard framtagen av Visa och Mastercard.

Alla varor förblir CampWebs egendom till dess att full betalning erhållits. Om betalning ej sker lämnas ärendet vidare till Resursbank AB.

Ångerrätt och returer

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen gäller enbart privatperson och inte företag. Skulle du få något fellevererat och vill byta den felaktiga varan så får den inte användas, så fort man börjar använda varan så är retur ej längre möjlig.
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du mottog den. Du får inte använda den. Vi ersätter värdet på varan, men inte några frakt- eller hanteringskostnader. Produktförpackningen skall vara i oskadat skick. ​Produktförpackningen är en särskilt framtagen förpackning som är unik för varan. Den har bilder och texter med syfte att förklara och tydliggöra varans funktion och egenskaper. Den skyddar produkten samt dess tillbehör.​ ​För att utnyttja ångerrätten ber vi dig meddela oss om det så snart du vet att du vill ångra ditt köp. Skicka sedan varan till vår returadress nedan. Tänk på att du står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Se därför till att varan är väl förpackad. Den ursprungliga produktförpackningen med det specialgjorda inneremballaget hjälper produkten att ligga stadigt under transporten. Vid retur rekommenderar vi dig att använda ett transportemballage för att på så sätt ge extra skydd åt produkten. I de fall tillbehör saknas eller fysisk skada finnes, förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för att återställa varan till funktionellt skick. Campweb avstår från att göra ett sådant avdrag om produkten returneras i väsentligen oförändrat skick.​ Returer gäller ej beställningsvaror som t.ex specialordrar och realisationsprodukter.

Beställningsvaror är bindande vid order. Vid retur måste kund stå för returfrakt och av oss tilldelas RMA returnummer ifrån oss innan leverans sker. Vi löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav samt postpaket eller rek.brev. Vi tar emot paket som skickats med företagspaket. Återbetalning av varans värde sker inom 30 dagar från det att vi mottagit varan igen. Det samma gäller för felaktiga leveranser, och om du vill byta vara mot annan måste ni kontakta vår kundservice först.

Returadress:

Campweb, Byvägen 22, 438 36 Landvetter

Garanti och Reklamation

Garantin gäller funktionsfel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Innan en garantireparation eller ett garantiutbyte kan godkännas behöver vi eller någon av våra samarbetspartners undersöka produkten. I det fall produkten inte är behäftad med ett garantifel, utan ett så kallat handhavandefel (inkluderar felaktigt inställd produkt, skada som beror på oaktsamhet mm), har vi eller serviceverkstaden rätt att debitera dig för undersökningskostnaden. Fraktkostnader och hanteringsavgifter tillkommer.

Om du har mottagit en defekt eller fellevererad vara skall du omgående kontakta vår kundservice på 031-91 91 91 eller e-post [email protected] Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet har du rätt att reklamera varan för att få den utbytt mot en ny eller motsvarande. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du mottar av oss och vid en eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer (ARN). L​ äs gärna mer om din reklamationsrätt på w​ ww.konsumentverket.se​ .

Reklamationsrätten avser enbart köp som görs som privatperson och ej företagsköp.

Kontakt

Tänk på att frakttid tillkommer. Vid hög arbetsbelastning kan det ibland ta längre tid för oss att svara på telefon eller e-post. På beställningsvaror och unika produkter kan det ta längre tid att hantera ordern, är du osäker skall du kontakta oss innan order läggs.

Företaget innehar F-skattesedel.

CampWeb
Byvägen 22
SE-438 36 Landvetter Telefon: 031-919191

[email protected]